Mενού

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η εξέλιξη ... και πως θα εξελιχθεί...


Η φύση του ανθρώπου τον οδηγεί να κάνει τις δουλειές του όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην εξέλιξη του ανθρώπου έγινε όταν ο άνθρωπος άρχισε να κουβαλάει μαζί του εργαλεία που τον βοήθησαν να βρίσκει την τροφή του,και όχι να τα χρησιμοποιεί και μετά να τα αφήνει μέχρι να χρειαστεί κάτι πάλι και να το ψάξει.

Από τότε έφτιαξε τα δικά του εργαλεία.
Η δεύτερη μεγαλύτερη διαφοροποίηση έγινε όταν ο άνθρωπος από τροφοσυλλέκτης και κυνηγός έγινε καλλιεργητής και κτηνοτρόφος.

Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να είμαστε μόνιμοι κάτοικοι σε μια περιοχή.

Από τότε έφτιαξε τον τροχό και πολλά ακόμα που του εξασφάλισαν την επιβίωση πιο εύκολα.

Από τότε δεν ξέρουμε ποια είναι η τρίτη μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην εξέλιξη.

Μπορεί να είναι η βιομηχανική επανάσταση.

Μπορεί να είναι η ψηφιακή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Ένα είναι σίγουρο, Όλες οι εξελίξεις σε εργαλεία βοήθησαν τον άνθρωπο να κάνει τις δουλειές του πιο εύκολα, πιο γρήγορα, να έχει χρόνο να κάνει και περισσότερα πράγματα, και έτσι να εξελιχθεί περισσότερο. 

Όμως ενώ οι προβλέψεις ήταν να εργαζόμαστε 2-3 ώρες την ημέρα και την απαιτούμενη εργασία να την κάνουν οι μηχανές ακόμα χρειάζεται να εργαζόμαστε και να μην προλαβαίνουμε να χαρούμε το δώρο της ζωής, με τους ανθρώπους που αγαπάμε. 

Κι όμως σήμερα έχουμε την δυνατότητα να κερδίζουμε την ζωή μας ψηφιακά από το Internet.

Αυτό μπορεί να μας δώσει περισσότερο χρόνο διαθέσιμο, να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε και έτσι να εξελιχθούμε περισσότερο.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τον χρόνο, πουλούσαμε τον χρόνο μας για να εξασφαλίσουμε την ζωή μας. Εναλλακτικά κάναμε επένδυση για να δουλέψει το κεφάλαιό μας. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να πολλαπλασιάσουμε τον χρόνο εργασίας μας και αυτό να μας εξασφαλίσει μια εύκολη και άνετη ζωή, που είναι στην φύση μας. 

Αυτό μας διαφοροποιεί από όλα τα είδη.
Έτσι θα έχουμε τον χρόνο και την ενέργεια να ταξιδέψουμε και γνωρίσουμε πολιτισμούς και να αναπτυχθούμε πνευματικά.

Η ψηφιακή επικοινωνία μας δίνει την δυνατότητα να εργαζόμαστε από το σπίτι μας, από ένα βουνό ή ένα νησί η οπουδήποτε βρισκόμαστε κάθε φορά. Δηλαδή κάποιος μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε ένα ταξίδι (αρκεί να έχει internet) και να εργάζεται από τον υπολογιστή του.
Μόνο που θα περάσουν λίγα χρόνια ακόμα μέχρι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τις νέες δυνατότητες και να ανοίξουν την πόρτα του κλουβιού τους που μόνοι τους επιλέγουν κάθε μέρα να βρίσκονται (επειδή είναι πιο βολικό να παραμένει κάποιος σε μια συνηθισμένη - αλλά κακή - πραγματικότητα από το να προσπαθήσει κάτι διαφορετικό που τον ξεβολεΰει.

Όμως θα βρεθούν κάποιοι (ήδη έχει αρχίσει αυτή η αλλαγή) που ο πόθος τους για το όνειρό τους είναι μεγαλύτερος από τον φόβο του "καινούριου".
Αυτοί θα κατακτήσουν τόσο μεγάλη επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής τους που θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για κάποιους που γνωρίζουν αλλά αμφιταλαντεύονται και μετά αυτό θα αρχίσει να εξαπλώνεται σαν μια νέα πραγματικότητα ζωής που σαν χιονοστιβάδα θα παρασύρει τα πάντα .
Πάντα θα υπάρχουν μέτριοι, καλοί και καλύτεροι επαγγελματίες σε ότι κάνουν και θα λαμβάνουν ανάλογα αποτελέσματα αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από το να πουλούν φθηνά τον χρόνο τους σε κάποιον επιχειρηματία ή να εργάζονται στο δημόσιο.

Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας η να συζητήσουμε επάνω στο θέμα αυτό.
Αντώνης Καραΐσκος


        

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου